СЕО lifecell Ісмет Язиджи звільняється – в чому причина

Багаторічний СЕО lifecell Ісмет Язиджи покине компанію після закриття угоди з продажу компанії французькій NJJ Capital. Анонс своєї відставки він зробив у Facebook 31 грудня 2023-го – через два дні після офіційного оголошення про угоду. Про причини своєї відставки він розповів в інтерв’ю Forbes.  

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Язиджи, він не дуже хоче працювати з новими власниками. «Після попередніх обговорень із потенційним покупцем виявилося, що відсутнє спільне бачення щодо стратегії подальшого розвитку та умов», – розповів СЕО lifecell в інтерв’ю Forbes. 
  • За його словами, точної дати його звільнення ще немає, оскільки поки невідомо, коли буде закрито угоду з продажу lifecell французькій NJJ Capital.  
  • «Я був готовий піти ще рік тому, але не хотів залишати команду під час війни. Моя нова посада вже визначена», – розповів Язиджи, не уточнюючи майбутню позицію.
  • Якщо угоду з NJJ Capital не закриють, Язиджи готовий залишитися на посаді СЕО lifecell до перемоги України у війні проти РФ. 

Контекст 

29 грудня 2023 року турецька телекомунікаційна компанія Turkcell повідомила, що продає мобільного оператора lifecell (ТОВ «Лайфселл»), мережу кол-центрів (ТОВ «Глобал Білгі») та оператора вишок мобільного звʼязку (ТОВ «Укртауер») французькій NJJ Capital. 

Заява представників NJJ Capital на купівлю українських активів Turkcell надійшла до АМКУ ще 29 грудня. Того ж дня регулятор отримав заявки від NJJ Capital на купівлю провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Volia». 

Однак заявки не відповідали встановленим АМКУ вимогам, тому 12 січня 2024 року їх повернули заявнику. 23 січня комітет отримав повторгу заявку на купівлю ТОВ «Лайфселл», «Глобал Білгі», «Укртауер» та «Датагруп-Volia». 

7 березня АМКУ надав дозвіл компанії DVL Telecom французького мільярдера Ксав’є Ньєля на придбання українського національного оператора фіксованого звʼязку та цифрових послуг компанії «Датагруп-Volia» (Datagroup Holding Limited).

11 березня Комітет повідомив, що почав розгляд справи про концентрацію у вигляді набуття компанією DVL Telecom контролю над товариствами з обмеженою відповідальністю «Лайфселл», «Глобал Білгі» та «Укртауер». В заяві Комітету також єдеться, що через наявність підсанкційних акціонерів виникла необхідність перевірки Групи Лайфселл та Групи Turkcell, з особою, до якої застосовано санкції РНБО.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *