НПЗ в російському Орську оголосив форс-мажор і припинив відвантаження через паводок

Компанія «Фортеінвест», яка є власником нафтопереробного заводу в Орську (Орскнафтооргсинтез), оголосила форс-мажор з постачання нафтопродуктів з цього підприємства через паводок, пише Reuters.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • У документі, який є у розпорядженні агентства, «Фортеінвест» нібито повідомляє про настання форс-мажору та припинення відвантаження всіх нафтопродуктів з НПЗ.
  • Орскнафтооргсинтез, здатний переробляти близько 6 млн т нафти на рік, призупинив роботу через паводок у неділю. 
  • У понеділок «Фортеінвест»повідомляла, що продовжує відвантаження палива зі своїх резервуарів.

Контекст

В Оренбурзькій області РФ через весняний паводок з 4 квітня діє режим надзвичайної ситуації. Найбільше постраждав Орськ, де ввечері 5 квітня прорвало греблю. В Орську підтоплено майже 7000 житлові будинки з присадибними ділянками, евакуйовано понад 2600 осіб. 6 квітня відбувся повторний прорив ґрунтової греблі на річці Урал.

Загалом, за даними росЗМІ, паводок спостерігається більш ніж у 30 регіонах Росії.

Ситуація ускладнюється атаками українських дронів, які цього року вразили щонайменше дюжину російських нафтопереробних заводів. За підрахунками Reuters, атаки змусили російські НПЗ закрити близько 14% потужностей у першому кварталі. У разі подальших атак Україна зможе скоротити обсяги нафтопереробки в Росії швидше, ніж російські фірми зможуть їх відремонтувати, вважають експерти. Щотижневі темпи переробки нафти впали до 10-місячного мінімуму після атак українських дронів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *