Microsoft та NetEase домовились про повернення доступу до Warcraft та інших ігор у Китаї

Компанії NetEase та Microsoft повернуть популярні ігри, у тому числі World of Warcraft, до Китаю, пише Reuters. Раніше створювач відеоігор Activision Blizzard вирішив не продовжувати ліцензійні угоди з китайським партнером NetEase, припинивши 14 років співпраці.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Компанії заявили, що вони працюють над тим, щоб повернути онлайн-ігри від Blizzard Entertainment, дочірньої компанії Activision Blizzard, яку Microsoft купила минулого року, до Китаю, починаючи з цього літа. 
  • NetEase була видавцем ігор Blizzard у Китаї з 2008-го до 2023 року.
  • «Ми в Blizzard дуже раді відновити наше партнерство з NetEase і працювати разом, глибоко визнаючи співпрацю між нашими командами, щоб надати легендарні ігрові враження гравцям у Китаї», – заявила президент Blizzard Entertainment Джоанна Фаріс.
  • NetEase і Microsoft також заявили, що домовилися вивчити можливість впровадження ігор NetEase на Xbox та інші ігрові платформи.
  • Оновлена угода поширюється на флагманські ігри Blizzard – World of Warcraft та Hearthstone, а також на інші ігри з франшиз Warcraft, Overwatch, Diablo і StarCraft, йдеться в заяві.

Контекст

Низку ігор Blizzard було відключено від мережі в Китаї в січні 2023 року після того, як розробник розірвав партнерство з NetEase, пославшись на розбіжності щодо контролю над інтелектуальною власністю. Згодом компанії подали до суду одна на одну.

Напруженість ослабла після придбання Microsoft компанії Activision Blizzard у жовтні, за яким були зміни керівництва. Потім китайські ЗМІ повідомили, що Microsoft та NetEase шукають способи перезапустити ігри Blizzard у Китаї.

Ігри Blizzard були популярні в Китаї: місцеві ЗМІ оцінили китайських гравців тільки в World of Warcraft у 2009 році приблизно в 5 млн людей.

Розрив партнерства викликав протест китайських користувачів, які скаржилися на втрату доступу до улюблених ігор. Як повідомили у службі підтримки клієнтів NetEase, понад 1 млн користувачів запросили повернення коштів після того, як ігри було відключено від мережі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *