Євроконтроль продовжить підтримувати авіасектор України

Постійна комісія Європейської асоціації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) продовжила роботу Європейського фонду добровільної аеронавігаційної солідарності на 2024 рік для підтримки України та Молдови. Рішення ухвалено на засіданні 29 листопада, повідомив на своїй сторінці у Facebook директор «Украероруху» Андрій Ярмак, назвавши це рішення історичним.

Ключові факти

  • Як і цьогоріч Фонд дозволить «Украероруху» здійснювати операційну діяльність та створить передумови для відновлення послуг у повітряному просторі країни після завершення військових дій, зазначив Ярмак.
  • «Ми активно працюємо над можливостями швидкого повоєнного відновлення аеронавігаційного обслуговування в повітряному просторі України, що є ключовою умовою для початку польотів цивільної авіації», – наголосив голова «Украероруху». 
  • Він пояснив, що насамперед – це збереження підприємства та інфраструктури, колективу та його професійних навичок.

Контекст

У листопаді 2022 року 41 держава-член Євроконтролю створила два добровільних фонди солідарності для підтримки держав-членів у кризових ситуаціях повітряного руху з причин, що від них не залежать. Перший – фонд пожертвувань Україні та Молдові розміром €46,5 млн, і другий – у формі позики €46,1 млн Естонії, Литві, Латвії та Польщі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *