Microsoft продовжить надання безоплатних хмарних послуг українським держустановам на рік

Цьогоріч корпорація Microsoft знову продовжить безкоштовний доступ до хмар для держустанов України, повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Зокрема, держпідприємства оборонної галузі, регіональні органи влади, школи, університети та лікарні користуватимуться послугами безоплатно до кінця 2024 року.

Ключові факти

  • За словами Федорова, Microsoft інвестує в розвиток хмарних сервісів в Україні і вже надала понад $540 млн допомоги безоплатними сервісами, технічною підтримкою, обладнанням та грантами.
  • Віцепремʼєр зазначив, що це допомагає в цифровізації держустанов та захисті даних. 

Контекст

Минулого року Мicrosoft вирішив продовжити безкоштовну технологічну підтримку для України протягом 2023-го і спрямувати на це $100 млн. В рамках неї державні установи, критична інфраструктура та інші сектори в Україні безоплатно використовують цифрову інфраструктуру та працюють в хмарі Microsoft.

Також компанія допомагає з кураторством та реалізацією цифрових секторів України, таких як кібер, судочинство, митниця, медицина та освіта.

Влітку минулого року Amazon озвучив, що за перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну на його сервіси мігрувало понад 10 ПБайт даних від державних органів, банківської та освітньої систем України. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *