В Україні через спеку зафіксовано новий рекорд споживання електрики – «Укренерго»

Цими вихідними попит на електроенергію побив черговий рекорд, повідомляє «Укренерго». У неділю, 20 серпня, зафіксований максимум споживання у вихідний день, воно було на 0,3% більше за попередній рекордний показник у суботу, 5 серпня.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними НЕК, загалом на вихідних споживання, як і температура були аномально високими. Зокрема, в суботу, 19 серпня, рівень споживання був вище на 5%, ніж у попередню суботу, 12 серпня, а вчорашній показник перевищив цифрові значення за минулу неділю на 10%.
  • В «Укренерго» зазначили, що 21 серпня здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові й вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 518 МВт. Водночас експорт відсутній.
  • Українців закликали ощадливо споживати електроенергію.

Контекст

У кінці липня керівник «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що в серпні в Україні очікується дефіцит електроенергії, оскільки енергоблоки атомних станцій, які виробляють найбільше електроенергії в країні, виведуть у ремонт. «Серпень буде важким місяцем», – каже Кудрицький.

У серпні та вересні дефіцит генерації становитиме 1200 МВт, або близько 10% споживання, за словами колишньої в.о. міністра енергетики Ольги Буславець. 

Протягом червня–липня обсяги нестачі електроенергії залежали від погоди та доходили до 500-600 МВт. Цей дефіцит покривався імпортом. Також у червні «Укренерго» кілька разів робило запити щодо аварійної допомоги від сусідніх країн. Наприклад, 27 червня Україна отримувала з Румунії додаткові 150 МВт щогодини з 19:00 до 23:00. Аварійна допомога – це екстрений захід для подолання позаштатної ситуації в енергосистемі, яку неможливо передбачити, повідомила пресслужба «Укренерго».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *