Суд залишив Ігоря Коломойського під вартою із заставою у майже 4 млрд грн

Київський апеляційний суд не задовольнив скаргу адвокатів бізнесмена Ігоря Коломойського на скасування застави у 3,9 млрд грн, відповідне рішення було оголошене за результатом судового засідання. Рішення оскарженню не підлягає.

Ключові факти 

  • Колегія суддів вирішила не змінювати визначений раніше розмір застави.
  • «Залишити без змін, а апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного Коломойського залишити без задоволення», – сказано у рішенні.
  • Рішення суду оскарженню не підлягає.
  • Під час судового розгляду прокурори наголошували на тому, що у разі помʼякшення Коломойському запобіжного заходу, який не передбачатиме тримання під вартою, є ризики його переховування від слідства на території Кіпру та Ізраїлю, пише «Суспільне».
  • Адвокати бізнесмена стверджували, що їхній підзахисний не має наміру переховуватися від слідства, впливати на свідків чи перешкоджати слідству.

Контекст

Раніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили Коломойському про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку. 

«Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером. Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки у касу банку», хоча насправді ніяких внесків банк не отримував», – йдеться в повідомленні.

Слідство заявляє, що така схема загалом дала змогу фігуранту отримати 5,8 млрд грн, що на той період було еквівалентно понад $700 млн.

«Потім ці фейкові «внески» були зараховані на особистий рахунок Коломойського і стали реальними безготівковими коштами», – наголошується у повідомленні СБУ.

За версією слідства, щоб легалізувати віртуальні активи, Коломойський розплачувався ними у своїй підприємницькій діяльності. Зокрема, віддавав їх як позики та розраховувався ними за кредити підконтрольних йому підприємств, виводив їх за кордон, переводив у готівку і знімав у відділеннях банку.

Коломойського заарештували на два місяці із заставою в 509 млн грн. Пізніше суд збільшив розмір застави до 3,8 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *