США виділять додатково $500 млн на відновлення енергетичної інфраструктури України

США продовжать посилювати стійкість енергетичної системи України та планують виділити на це ще близько $500 млн. Про це повідомив помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт, пише «Укрінформ».

Ключові факти

  • «Сполучені Штати вже надали Україні понад $520 млн допомоги на енергетичний сектор. Ми знаємо, що на підході – ще $500 млн», – сказав представник американської адміністрації.
  • За його словами, ці кошти спрямовані на термінові потреби, серед яких пошук трансформаторів та потужностей для відновлення енергетичної інфраструктури, яку зруйнували росіяни.
  • Представник Держдепартаменту зазначив, що США працюють з українським урядом над розбудовою децентралізованої енергетичної системи, повністю інтегрованої з Європою – «більш стійкої та набагато більш екологічної».

Контекст

У жовтні прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що США виділили $522 млн на відновлення й захист української енергетики.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повністю буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно – обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголосили в міністерстві. 

В Міненерго заявили, що розроблені графіки відключення світла будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

За словами Шмигаля, Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими.

Наприкінці жовтня повідомлялося, що Україна отримає від Німеччини додатково €195 млн на потреби енергокомпаній цієї зими.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *