Мінцифри розробляє український Upwork для IT-фрилансерів. Яка його мета

В Україні створять спеціальну платформу для айтівців на фрилансі, сказав голова Мінцифри Михайло Федоров на зустрічі Європейської Бізнес Асоціації. Її мета – допомогти міжнародним компаніям знаходити постачальників IT-послуг з України. Про це Forbes повідомила пресслужба Мінцифри.

Ключові факти

  • Реалізація проєкту перебуває на початковому етапі, кажуть у Мінцифри. «Ми зараз думаємо та працюємо із деякими ІТ-кластерами над проєктом, який буде як український Upwork. Хочемо об’єднати бізнес на одній платформі для всього світу. І скажемо, що ми, як держава, даємо певні гарантії», – цитує Федорова «Бізнес.Цензор».
  • Платформа буде розрахована не лише на ІТ-фрілансерів, а й на українські ІТ-компанії, запевняє пресслужба Мінцифри. Це дозволить міжнародним компаніям знаходити постачальників ІТ-послуг з України.
  • Також ініціатива має полегшити налагоджування співпраці між українськими компаніями та глобальними клієнтами. Зокрема із гравцями зі списку Fortune 500, запевняє пресслужба Мінцифри.
  • Українські компанії на платформі проходитимуть верифікацію із позначкою «надійний партнер». Це означатиме, що компанія у повному обсягу виконує замовлення та надає високоякісний сервіс.
  • Залучати кошти з держбюджету на реалізацію проєкту не планується, зауважили у пресслужбі Мінцифри. 

Контекст

Під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації Федоров анонсував національну стратегію розвитку інновацій. «Презентуємо вже цієї зими, щоб дати потужний поштовх для економічного зростання», – додав він. 

Також на початку листопада 2023-го Мінцифри запустило програму Future Perfect на підтримку законопроєкту про надання англійській мові статусу міжнародної. Її мета – популяризувати вивчення англійської. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *