Ринок цементу. АМКУ дозволив нідерландській CRH придбати ТОВ «Астор Інвест»

Найбільший виробник цементу в Україні CRH Ukraine B.V. отримав дозвіл Антимонопольного комітету на придбання контрольної частки у ТОВ «Астор Інвест», власники якого володіють заводами бетонних конструкцій у столичному регіоні. Рішення АМКУ ухвалив на засіданні 7 грудня, йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Ключові факти

  • Надано дозвіл компанії CRH Ukraine B.V. (м. Роттердам, Нідерланди) на придбання часток у статутному капіталі ТОВ «Астор Інвест», що забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.
  • Також АМКУ надав дозвіл CRH Ukraine BV, і «Northgate Foundation» (м. Дубай, ОАЕ), ТОВ «Астор Інвест», фізичним особам – громадянам Німеччини на узгоджені дії у вигляді виконання положення про утримання від конкуренції строком на п’ять років.

Контекст

За даними YouControl, власниками ТОВ «Астор Інвест» є Юрій Цибульник (56,6%) та Дмитро Попов (43,3%). Основний вид діяльності ТОВ – надання в оренду нерухомості, будівельні роботи, оренда обладнання, вантажного транспорту та інше. 

Цибульник та Попов також володіють чотирма заводами з виробництва бетонних конструкцій Astor у Києві та Ірпені разом із Валерієм та Ігорем Бевзенками. За даними «Інтерфакс-Україна», ТОВ «Астор Інвест» орендує землю принаймні під одним із цих заводів.

У вересні цього року ірландська CRH планувала придбати цементні активи італійської Buzzi в Україні, проте АМКУ повернув заяву групи без розгляду. У відомстві тоді пояснили, що група CRH вже займає в Україні близько третини ринку виробництва цементу. 

В Україні CRH належить три заводи: в Камʼянець-Подільському, Одесі та Миколаєві. Частка CRH на українському ринку – близько 32%. З осені 2021-го цементні заводи групи в Україні працюють під брендом – Cemark. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *