РЕБ, міномет, боєприпаси для БПЛА. Міноборони в лютому прийняло на озброєння ЗСУ 60 зразків військової техніки

У лютому Міністерство оборони кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ приблизно 60 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) українського й іноземного виробництва, повідомила пресслужба. У лютому минулого року показник становив 33 одиниці.

29 лютого буває раз на 4 роки.💸 Тому ми даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом F29 тільки 28-29 лютого. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк повідомив, що зростає загальна кількість зразків ОВТ, допущених до експлуатації у ЗСУ, а також кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.
  • За інформацією Гаврилюка, серед нових зразків ОВТ, допущених до експлуатації упродовж лютого, є декілька засобів РЕБ, зокрема так звані окопні радіоелектронні засоби, які дають змогу ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.
  • Допуск до експлуатації також отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва.
  • Крім того, у переліку є технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для БПЛА.

Контекст

Кодифікація, тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

У 2023 році в Україні розвинулися сотні виробників дронів, роботів і РЕБ. На платформі Brave1 з квітня 2023-го зібралося 820 defence-tech проєктів. Найбільше на ній – виробників безпілотників, які займають 20%. До 2022 року в Україні було близько 20 компаній, станом на грудень – понад 200, повідомила пресслужба Мінстратегпрому.

У 2023-му уряд виділив на «Армію дронів» 40 млрд грн, у держбюджеті 2024 року на дрони закладено 48 млрд грн. 

За січень–лютий 2024-го українські виробники виготовили близько 200 000 FPV- дронів. Про це в коментарі Forbes Ukraine повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *