Україна опустилась у рейтингу м’якої сили, але залишається в лідерах серед країн, за новинами якими найбільше слідкують

У 2023 році Україна посіла 44 місце у Глобальному індексі м’якої сили (Global Soft Power Index), опустившись на 7 позицій порівняно з минулим роком, повідомляє Brand Ukraine. Водночас торік Україна була четвертою країною, за новинами якої найбільш уважно слідкував світ.

29 лютого буває раз на 4 роки.💸 Тому ми даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом F29 тільки 28-29 лютого. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На другий рік вторгенння загальний бал м’якої сили понизився на 1,2 пункта, призвівши до відкату України до 44 позиції індексу. Попри це, Україна зберегла глобальну видимість, ставши 16-ою найбільш упізнаваною країною світу.
  • Серед досягнень України у 2023 відзначені значні успіхи у сфері медіа та комунікацій. За цим параметром країна піднялася на 14 позицій, сягнувши 31 місця у рейтингу. 
  • Також Україна стала четвертою країною, за новинами якої стежить світ, та посіла 23 місце за рівнем впливу на міжнародній арені.
  • Водночас репутація України за рік великої війни повернулася до рівня 2021. Зокрема країна отримала нижчі бали в категоріях «Бізнес і торгівля», «Культурна спадщина», «Врядування», «Освіта й наука» і «Люди та цінностіʼ».

Контекст

У 2022 році Україна продемонструвала безпрецедентне зростання оцінки своєї м’якої сили, піднявшись на 14 позицій до 37 місця в рейтингу. Для порівняння, у 2021 році Україна загалом займала 61-шу позицію, а за рівнем впливовості перебувала на 45-му місці.

Глобальний індекс м’якої сили (Global Soft Power Index) – це міжнародне дослідження сприйняття національних брендів, яке щорічно проводить консалтингова агенція Brand Finance. У 2023 році організатори опитали понад 150 000 респондентів з 193 країн, 

Індекс оцінює м’яку силу країн за показниками, як: бізнес і торгівля, медіа та комунікації, культура та спадщина, освіта та наука, люди та цінності, міжнародні відносини, врядування та сталий розвиток.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *