Пускові установки С-400 та радіолокаційні станції. ЗСУ знищили низку обʼєктів на військовому аеродромі в Джанкої

У середу, 17 квітня, під час успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму було знищено або критично пошкоджено чотири пускові установки ЗРК С-400 та три радіолокаційні станції, повідомляє пресслужба ГУР. Також знищено пункт управління засобами ППО та апаратуру спостереження за повітряним простором «Фундамент-М».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Наразі кількість уражених або знищених об’єктів авіації та чисельність втрат серед особового складу уточнюється.
  • Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив «Радіо Свобода», що були уражені літаки російської армії. 
  • Юсов назвав операцію масштабною. «Це серйозний врожай і успішна операція Збройних Сил України», – сказав представник розвідки.

Контекст

У ніч на 17 квітня у районі військового аеродрому в Джанкої в Криму пролунали вибухи, виникла масштабна пожежа, повідомляли місцеві Telegram-канали.

За даними Крим.Реалії, на авіабазі базуються 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу, три авіаційні ескадрильї Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52. Також дислокуються гелікоптери прикордонної служби ФСБ РФ.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *