Генеративний ШІ в розробці софту: як SoftServe заощаджує до 20% часу на розробку завдяки технології

Найбільша за виторгом українська ІТ-компанія SoftServe скоротила час розробки програмного забезпечення на 20%, завдяки генеративному штучному інтелекту. Про це Forbes Ukraine повідомила пресслужба компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Можливість генеративного штучного інтелекту підвищує продуктивність розробницьких команд до 45% та пришвидшує час розробки проєктів на 30%, свідчить дослідження SoftServe на вересень 2023-го. Тому, компанія розпочинає інтеграцію інструментів ШІ в реальну роботу команд на клієнтських проєктах. 
  • Станом на квітень 2023-го, генеративний ШІ в SoftServe використовують команди на девʼяти пілотних проєктах. Йдеться про бізнеси з фінансового сектору, промислового виробництва, ритейлу тощо. Час розробки програмного забезпечення на проєктах вдалось скоротити на 20%, Quality Control – на 25%, Test Automation – на 20%, створення технічної документації – на 17%, свідчать дані SoftServe.
  • Серед інструментів, які використовують в SoftServe: GitHub Copilot, CodeWhisperer та Duet AI для програмування, ChatGPT, MS Copilot 365 для роботи з текстом, а також корпоративну вебплатформу на основі ШІ NEO Platform.
  • До кінця 2024-го в компанії планують масштабувати використання генеративного ШІ до сотні клієнтських проєктів, на яких працюватимуть понад 1000 фахівців.
  • «Наша мета – використати потенціал цієї технології на повну, саме в напрямку продуктивності фахівців на всіх етапах циклу розробки програмного забезпечення», – цитовано в пресрелізі директора з практики генеративного ШІ в SoftServe Дмитра Овчаренка. 

Контекст

SoftServe – найбільша українська ІТ-компанія з понад 11 000 співробітників у більш як 50 офісах. Виторг – 25–30 млрд грн згідно з оцінкою Forbes. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та інші. 

У вересні 2023-го SoftServe заявила про створення лабораторії та почала пошуки спеціалістів у шести країнах. Напрямки роботи лабораторії – AI Discovery, AI Launchpad та AI Adoption.

За підрахунками Goldman Sachs, генеративний ШІ ставить під загрозу 300 млн робочих місць у розвинених економіках. До того чи іншого ступеня автоматизації ШІ схильні приблизно дві третини робочих місць у США та Європі. Близько 7% робітників у США зайняті на роботах, де принаймні половину їхніх завдань можна було б виконати за допомогою генеративного ШІ.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *