Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у ПП «Шегині»

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажних транспортних засобів на шести напрямках пунктів пропуску, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону. На території Польщі в чергах перебуває приблизно 2350 вантажівок. Водночас відсьогодні фермери повністю заблокували рух вантажівок у ПП «Шегині».

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • За словами Демченка, в останні дні ситуація у ПП «Ягодин», «Устилуг», «Угринів», «Рава-Руська», «Шегині» та «Краковець» практично не змінювалася, проте сьогодні у пункті пропуску «Шегині» о 13:00 польські фермери відмовилися пропускати будь-яку вантажну техніку – як у бік України, так і в бік Польщі.
  • «Хоча й до цього на цьому напрямку відзначався критичний мінімум перетину кордону вантажівками. Для прикладу, на цьому напрямку за минулу добу перетнули кордон лише 47 транспортних засобів в обох напрямках», – заявив речник Держприкордонслужби.
  • Наразі ж вантажівки не рухаються взагалі.
  • Він також повідомив про значне зниження пропускної спроможності на ПП «Ягодин» – минулої доби там перетнули кордон 111 вантажівок, які прямували з Польщі в Україну, водночас польські фермери досі не пропускають жодної вантажівки, що прямує в Польщу. 
  • «За останні дні це нульові показники перетину кордону в бік Польщі», – сказав він.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. 

27 лютого тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави з національними прапорами, протестуючи проти імпорту агропродукції з України та «зеленої угоди» Європейського союзу. Чого саме хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

28 лютого премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польський та український уряди ведуть переговори про тимчасове закриття кордону для припинення торгівлі. В українських Мінекономіки і Мінтрансі спростували це, наголосивши, що така опція під час переговорів узагалі не озвучувалася.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *