Половина АЗС мережі «Авантаж» залишилась без ліцензій

Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 АЗС мережі «Авантаж 7», через що ті вимушені були закритися, йдеться у повідомленні мережі на сторінці у Facebook. Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає причиною таких дій низький рівень сплати операційних податків у квітні–червні 2023 року.

Ключові факти

  • «53 АЗС зачинені, дякуючи працівникам ДПС України, які в незаконний спосіб скасували ліцензію на роздрібну торгівлю», – йдеться у повідомленні мережі. В компанії вважають, що таким чином мережу «карають за низьку ціну».
  • Ситуацію із ліцензіями вже прокоментував Данило Гетманцев, звернуло увагу профільне видання enkorr. «Одна з невеликих, але сумно відомих мереж АЗС обурилася діями Державної податкової служби, спрямованими на забезпечення повноти сплати податків мережею у війну у воюючій країні», – зазначив нардеп.
  • Як причину такої «зухвалої» вимоги мережа не довго думаючи вигадала те, що їй не дають продавати дешеве паливо, додав Гетманцев.
  • «Не знаю з приводу дешевизни палива, не заправляюсь у цій мережі, але всім, включаючи менеджмент АЗС, пропоную, замість тисячі слів, вгадати цього «паливного дискаунтера» на графіку експертів ринку», – написав він і додав рейтинг мереж АЗС, створений на основі дослідження рівня сплати операційних податків у квітні-червні 2023 року мережами АЗС, яке провела Консалтингова група «А-95».
  • «До речі, сусідам по рейтингу радив би також замислитися над своєю податковою поведінкою під час війни», – зазначив Гетманцев.

Податкова позбавила ліцензій половину АЗС мережі «Авантаж 7» /Фото 1

Контекст

Згідно з дослідженням рівня сплати операційних податків у квітні–червні 2023 року мережами АЗС, «Авантаж» став «лідером з кінця» з показником податкового навантаження на один літр проданого пального мінус 40 копійок. Мінімальні показники були характерні для мережі й 2022 року.

Лідерами рейтингу з податкового навантаження стали ОККО, SOCAR і U.GO з показниками 2,4 грн, 2,2 грн і 1,7 грн податків з кожного літра пального.

На 1 липня мережа «Авантаж» нараховувала 101 станцію.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *