Данія відкриє офіс посольства в Миколаєві, щоб допомогти у відновленні

Данія відкриває у Миколаєві офіс, який працюватиме при посольстві в Києві. Він займатиметься координацією діяльності між місцевою владою та датськими компаніями й організаціями, які братимуть участь у відбудові, повідомляє МЗС країни. Установа розпочне роботу вже цього тижня.

Ключові факти

  • «Відбудова України не може чекати, поки закінчиться війна. Раді повідомити, що цього тижня Данія відкриє офіс посольства в Миколаєві. На нас покладено особливу відповідальність за місто та регіон – і ми її беремо на себе», – повідомив міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен.
  • Офіс посольства займатиметься комунікацією з місцевою владою й компаніями з Данії.
  • Данія також пожертвує 20 млн крон ($2,8 млн) на допомогу у кібербезпеці України, пише Bloomberg.

Контекст

3 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомив, що збитки, завдані Україні внаслідок війни, перевищують $700 млрд. У лютому Шмигаль повідомив в інтервʼю Forbes, що в України наразі є понад 150 млрд грн, які ринок може освоїти для відновлення житла та критичної інфраструктури. У межах програми швидкого відновлення пріоритетними є відновлення енергомереж, розмінування, відбудова житла й критичної інфраструктури, а також підтримки бізнесу.

У березні Світовий банк збільшив оцінку потреб України на відновлення та реконструкцію до $411 млрд. Ця цифра у 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році.

За даними обласних військових адміністрацій, на початок травня цього року зруйновано або пошкоджено майже 18 500 багатоповерхових житлових будинків і понад 142 000 приватних садиб.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *