OpenAI запустила оновлену ШІ-модель GPT-4o

Компанія запустила оновлену версію своєї ШІ-моделі GPT-4 – GPT-4o, яка використовується у її фірмовому продукті ChatGPT, йдеться у блозі компанії. Оновлена модель набагато швидша і покращує можливості роботи з текстом, зображеннями і звуком.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія починає впроваджувати GPT-4o для користувачів ChatGPT Plus та Team, а незабаром вона стане доступною і для корпоративних користувачів. Також починається перехід на ChatGPT Free з обмеженнями на використання.
  • OpenAI повідомляє, що можливості GPT-4o роботи з текстом і зображеннями почнуть впроваджуватися сьогодні в ChatGPT.
  • Генеральний директор OpenAI Сем Альтман повідомив, що модель мультимодальна, що означає, що модель може генерувати контент або розуміти команди в голосі, тексті або зображеннях. Розробники, які бажають попрацювати з GPT-4o, отримають доступ до API, який вдвічі дешевший і вдвічі швидше, ніж GPT-4 Turbo, написав Альтман на X.
  • В рамках нової моделі в голосовому режимі ChatGPT зʼявляться нові функції. Додаток зможе виступати в ролі ШІ-подібного голосового помічника, відповідаючи в режимі реального часу та спостерігаючи за навколишнім світом. Поточний голосовий режим більш обмежений: він відповідає на одне запрошення за один раз і працює тільки з тим, що чує, пише The Verge.
  • До запуску GPT-4o передбачалося, що OpenAI анонсує пошукову систему зі штучним інтелектом, яка конкуруватиме з Google та Perplexity, голосовим помічником, вбудованим у GPT-4, або абсолютно новою та покращеною моделлю GPT-5. 

Контекст

ChatGPT, що започаткував бум генеративного ШІ наприкінці 2022 року, може імітувати людську мову і виконувати різні завдання.

OpenAI випустила рік тому своє останнє велике оновлення ChatGPT. GPT-4 був заявлений як набагато швидший і точніший у своїх відповідях, ніж його попередня модель GPT-3. У липні 2023-го компанія зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API.

Пізніше в 2023 році OpenAI випустила GPT-4 Turbo в рамках спроби вирішити проблему, коли модель іноді відмовлялася відповідати на запити.

Нещодавно стало відомо, що OpenAI готується випустити в найближчі місяці наступну версію своєї моделі для ChatGPT – GPT-5.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *