Не зовсім кредит. США ведуть переговори з Україною про допомогу – Брінк

США та Україна працюють над тим, яким має бути «кредит» на економічну допомогу. Про це заявили пані посол США Бріджит Брінк та заступниці адміністратора USAID Ізабел Коулмен на зустрічі з журналістами в Києві 3 травня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із законом про допомогу Україні, який наприкінці квітня ухвалив Конгрес США та підписав президент Джо Байден, американський лідер має протягом 45 днів укласти угоду з українським урядом про повернення економічної допомоги. Ці норми стосуються прямої бюджетної підтримки на $7,85 млрд та коштів, які Україна може отримати з $1,57 млрд, передбачених на допомогу Україні та постраждалим від війни регіонам.
  • Коулмен не вважає, що це можна називати кредитом. «Це не кредит, це не структуровано як кредит. Це структуровано як угода, яка може мати деякі варіанти погашення», – сказала вона.
  • США ведуть зараз переговори з українським урядом після того, як змогли ознайомитись з деталями формулювань закону, відповіла пані посол США Брінк на питання Forbes Ukraine. «Більше інформації у мене поки що немає. Але в найближчому майбутньому зможемо сказати більше», – уточнила вона.
  • У законі про допомогу Україні передбачено, що президент США може пробачити Україні половину боргу за економічну допомогу після 1 листопада 2024-го та 100% – після 1 січня 2026-го. Коулмен відмовилась прогнозувати, чи буде застосовано цю опцію. «Краще мені не спекулювати на цьому. Надіюся, ви розумієте, що метою цього є створення гнучкої підтримки для України», – пояснила вона.

Контекст

24 квітня президент США Джо Байден підписав закон про допомогу Україні майже на $61 млрд. Військова частина вже почала надходити. Оформлення економічної частини у кредит було потрібно для політичного прикриття – задовольнити ізоляціоністів з Республіканської партії, пояснював Forbes Ukraine Гордон Сондленд, який за першої каденції Дональда Трампа був послом в ЄС та учасником неформального каналу комунікації з українською владою. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *