Мінінфраструктури, Держагентство відновлення, «Укрпошта», «Укрзалізниця» та robota.ua запустили сайт з пошуку роботи у сфері відбудови

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Держагентством відновлення, «Укрпоштою», «Укрзалізницею» та порталом robota.ua запустили проєкт «Робота та відновлення». На сайті можна знайти роботу в транспортній галузі чи зв’язку, будівництва та у сфері відбудови загалом, повідомляє пресслужба міністерства.

Ключові факти

  • У межах проєкту створений сайт, який відображає перелік пропозицій посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури. 
  • Пропозиції також містять можливості для безплатного навчання, перекваліфікації та проживання. 
  • Наразі на сайті представлено більше тисячі актуальних вакансій. Також там є рекомендації щодо пошуку роботи і відповіді на найчастіші запитання щодо працевлаштування.
  • За словами віцепремʼєра з відновлення, міністра інфраструктури Олександра Кубракова, цей проєкт має допомогти забезпечити роботою українців, зокрема ВПО, та підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення. 

Контекст

В Україні ринок праці увійшов у 2023 рік, відновившись на половину від довоєнного рівня, заявляють аналітики порталу з пошуку роботи Work.ua. На кінець року найбільшу динаміку відновлення показали прифронтові регіони. У грудні 2022-го кількість пропозицій роботи становила 53 179 вакансій.

На початку року НБУ прогнозував, що безробіття в Україні в 2023-му становитиме близько 26%. Загалом воно залишатиметься вищим за свій природний рівень. У Нацбанку очікували, що у 2024-му рівень безробіття зменшиться до 20%, а у 2025 році – до 17,6%. 

У травні НБУ поліпшив оцінку безробіття у 2022-му з 25,8% до 21,1%, базуючись на результатах опитувань громадян.

Рівень безробіття в Україні в 2023 році знизиться до 19%, повідомила перша віцепрем’єрка-міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, уряд запровадив низку програм для покращення ситуації на ринку праці. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *