«Епіцентр» купує активи «Укргазбуду» для розширення складів

Мережа гіпермаркетів «Епіцентр» планує придбати активи ПрАТ «Укргазбуд» для розширення складських приміщень. Про це Forbes повідомили в пресслужбі компанії у відповідь на запит. Минулого тижня відповідний дозвіл ТОВ «Епіцентр К» отримало від Антимонопольного комітету. 

Ключові факти

  • Компанія «Епіцентр К» підтвердила звернення до АМКУ за дозволом на придбання активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що належить ПрАТ «Укргазбуд». 
  • Об’єкти нерухомого майна, які належать «Укргазбуд», прилягають до складських приміщень компанії на логістичному центрі «Калинівка» (Київська обл.), пояснили в «Епіцентрі». 
  • «Таким чином компанія консолідує активи для розширення складських приміщень», – йдеться у коментарі «Епіцентр К».
  • У пресслужбі компанії спростували інформацію низки ЗМІ про те, що «Епіцентр» нібито виходить на новий для себе ринок. 
  • «Купуєш старенький сарай «Укргазбуду» біля своєї логістики і наступного дня прокидаєшся практично газовим монополістом […] На всяк випадок уточнення: обʼєкти нерухомого майна та компанія–юридична особа не одне й те ж саме», – прокоментувала новину керівник департаменту зі звʼязків з громадськістю «Епіцентр К» Юлія Чудновець.

Контекст

30 листопада стало відомо, що Антимонопольний комітет дозволив компанії «Епіцентр К» придбати активи компанії «Укргазбуд». 

ПрАТ «Укргазбуд» (раніше «Трест Укртрубопроводстрой») у 1994 році перетворена на акціонерне товариство. Займалася будівництвом в Україні, Росії та Білорусі, країнах Західної Європи, Близького Сходу та Африки, проклавши понад 50 тис. км сталевих трубопроводів. Компанія облаштовувала газові та нафтові родовища, споруджувала підземні сховища газу, насосні й компресорні станції.

Вартість активів ПрАТ «Укргазбуд» за підсумками 2022 року становила близько 679 млн грн, чистий збиток – 10,9 млн грн, зобов’язання – понад 279 млн грн. Кінцевими бенефіціарами є Оксана Мироненко, Петро Лозовський, Олег Єрмолатій, свідчать дані в YouControl.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *