McDonald’s цьогоріч планує інвестувати близько 1 млрд грн і відкрити шість ресторанів в Україні

McDonald’s має намір відкрити близько шести ресторанів в Україні у 2024 році, про це в інтервʼю Forbes Ukraine повідомила гендиректорка компанії на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова. Наразі мережа налічує вже 101 заклад.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • «План на 2024 рік подібний до 2023-го, отже, сума інвестицій буде близько 1 млрд грн. Можливо, трохи менше, тому що в планах – відкриття близько шести ресторанів», – сказала вона. 
  • За словами гендиректорки, наразі складно точно сказати, яка кількість закладів відкриється і відповідно якою буде сума інвестицій. 
  • За минулий рік компанія відкрила 10 нових ресторанів.
  • Бадрітдінова також зазначила, що компанія не планувала так швидко розвивати формат ресторанів на трасах, оскільки ще є потенціал відкриватися у містах, де вона вже присутня. «У тому самому Житомирі ми можемо відкрити ще п’ять ресторанів», – додала вона.
  • Також після відкриття ресторану у Яремчі McDonald’s планує більше уваги звертати на цей регіон, як і на інші туристичні місця загалом. 

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. До переговорів про відкриття ресторанів долучилося навіть українське МЗС. 

Зрештою McDonald’s відновив роботу більш як 60% ресторанів у Центрі та на Заході країни з вересня 2022 року. У 2023-му компанія почала відкривати свої ресторани неподалік великих автотрас України. Загальна площа таких закладів становила понад 1500 кв. м. 

За 2023 рік виторг підприємства з іноземними інвестиціями «Макдональдз Юкрейн ЛТД» зріс до 12,9 млрд грн. Це на 296,8% більше, ніж у 2022 році (3,2 млрд грн). Прибуток McDonaldʼs в Україні сягнув 1,2 млрд грн. Тоді як 2022 рік компанія закінчила зі збитком 2 млрд грн.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *