McDonaldʼs будує ресторан у партнерстві з ОККО

Мережа ресторанів McDonaldʼs будує новий заклад у партнерстві із мережею АЗС ОККО, повідомила в інтервʼю Forbes Ukraine гендиректорка McDonaldʼs на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Нещодавно партнером McDonaldʼs стала мережа WOG, з якою компанія відкрила заклад на Житомирській трасі. До цього у McDonaldʼs вже був ресторан з KLO на Софіївській Борщагівці в Києві, нещодавно відкрили також у Стоянці. 
  • Наразі ж мережа будує заклад із ОККО, повідомила Бадрітдінова. Водночас вона не уточнила, де саме розташований новий ресторан.
  • «Партнерство з АЗС та великими ритейлерами – це класична історія для McDonald’s в усьому світі, і у жодного партнера немає ексклюзивних прав на співпрацю з нами», – пояснила гендиректор компанії.
  • Вона зазначила, що розташування закладів із заправками дуже зручне для людей. Проте, заклади на трасі та у місті – це різні моделі бізнесу. 
  • Зокрема, у ресторанах на трасах менше відвідувачів, ніж у міських, але більший середній чек. Також на трасах менше користуються McDrive, натомість там важливішим є зал. Ще одна особливість закладів на трасах полягає у більших витратах на працівників, адже для них треба організувати трансфер на роботу і з роботи.

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. До перемовин про відкриття ресторанів долучилося навіть українське МЗС. 

Зрештою McDonald’s відновив роботу понад 60% ресторанів у центрі та на заході країни з вересня 2022 року. У 2023-му компанія почала відкривати свої ресторани неподалік великих автотрас України. 

За минулий рік компанія відкрила 10 нових ресторанів, зараз мережа налічує вже 101 заклад. Кількість відвідувачів все ще на 30% менше довоєнних показників.

У 2023 році McDonald’s в Україні отримала виторг 12,9 млрд грн і 1 млрд грн прибутку. Показники 2022-го – 3,2 млрд грн виторгу і 2 млрд грн збитку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *