Лейбл Pomitni та мережа «Аврора» запускають проєкт для підтримки молодих музикантів: як він працюватиме

Музичний лейбл Pomitni та торговельна мережа «Аврора Мультимаркет» запускають платформу, яка допомагатиме українським артистам створювати та розповсюджувати контент. Працювати у тестовому режимі вона розпочне орієнтовно з 1 червня, розповіла на форумі Forbes «Вільна» СЕО Pomitni Ірина Горова.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Платформа вкладатиме гроші в українську музику, каже Горова. «Pomitni відповідатиме за пошук артистів і створення екосистеми для їхнього росту, «Аврора» допомагатиме системними інвестиціями та розбудовою інфраструктури проєкту», – додає СЕО лейблу. Pomitni також займатимуться пошуком партнерів для музикантів. 
  • Pomitni та «Аврора» познайомились завдяки спільноті CEO Club. Один із принципів мережі – допомога українській культурі, і «Аврора» шукали для цього партнера, розповідає Горова.
  • Платформа надаватиме артистам гранти та організовуватиме кемпи – це формат, коли музикантів збирають в одному просторі на тиждень, пояснює Горова. В результаті артист отримує готовий матеріал. На базі платформи планують проводити музичні фестивалі та освітні курси.  
  • Музика митців, які співпрацюють з платформою, буде звучати у 1400 магазинах мережі «Аврора», у яких 45 млн відвідувань на місяць. «Аврора» підписала договір з УААСП – організацією колективного управління, що спеціалізується на зборі та виплаті авторської винагороди. «У мережі звучатиме музика лише українських виконавців, – каже Горова. – Вони отримуватимуть авторські». 
  • До платформи долучатимуть артистів, яким потрібна підтримка на старті і освіта. Великих артистів запрошуватимуть як продюсерів для початківців. Екосистема працюватиме з артистами трьох категорій:
  1. невідомі таланти
  2. з артистами, у яких є напрацювання, але які ще не відомі широкій публіці
  3. молоді популярні артисти 
  • Скільки інвестуватиме «Аврора»? Бюджет ще не рахували, каже Горова. Розміри грантів становитимуть від $1000 до $10 000. Суми варіюватимуться залежно від цілі – лише створення треку, чи також просування та кліп. 

Контекст

У червні 2023 року лейбл MOЗGI Entertainment провів ребрендинг і змінив назву на Pomitni. СЕО та єдина власниця Pomitni – Ірина Горова, яка до 2022-го керувала лейблом разом із продюсером Олексієм Потапенко. Він усунувся від управління після початку повномасштабного вторгнення.

Серед артистів, які співпрацюють із лейблом: DOROFEEVA, OTOY, Анна Трінчер, «Love, Mary», NAZVA, Dima PROKOPOV, Я Тоня, Liza Bibikova, IRYN.

«Аврора Мультимаркет» – всеукраїнська мережа магазинів формату One dollar store. Перший маркет відкрився у Полтаві 2011 року, а зараз бізнес нараховує близько 1400 магазинів по всій Україні. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *