Кількість порушників вагових норм на дорогах зменшилася у пʼять разів за два роки – «Укртрансбезпека»

За два роки автоматизованого контролю за дотриманням вагових норм на дорогах кількість перевантажених автомобілів зменшилася у пʼять разів, до держбюджету надійшло близько 280 млн грн, йдеться у повідомленні Державної служби України з безпеки на транспорті («Укртрансбезпека»).

Ключові факти

  • Ефект після запуску WIM-комплексів – кількість перевантажених автомобілів зменшилася у пʼять разів, йдеться у повідомленні.
  • Надходження до Державного бюджету: 2021 рік – 24 WIM-станції у 14 областях – 18,6 млн грн; 2022 рік – 38 WIM-станцій у 17 областях – 85,8 млн грн; 2023 рік – 50 WIM-станцій у 20 областях – 175,9 млн грн.
  • У відомстві також наголосили, що від проєкту Weight-in-Motion виграли і місцеві бюджети – громади отримують частину коштів за порушення габаритно-вагових норм.
  • «Проєкт Weight-In-Motion успішно показав себе у всіх регіонах України, де не проходять бойові дії. Ми зафіксували, що кількість порушників із запуском WIM-станції зменшилася з 22% до 4%», – зазначив голова Укртрансбезпеки Євген Зборовський. 
  • За його словами, за два роки не було жодної скарги від перевізників про вимагання з боку працівників «Укртрансбезпеки» неправомірної вигоди, або дачі хабаря. «Це результат цифровізації процесів фіксації порушення та відсутності прямого контакту «порушник – інспектор», – додав він.

Ваговий контроль на дорогах. Кількість порушників за два роки зменшилася у пʼять разів, бюджет отримав 280 млн грн /Фото 1

Контекст

Мінінфраструктури, «Укравтодор» та «Укртрансбезпека» запустили проєкт автоматизованого зважування вантажних автомобілів у русі (Weight-In-Motion) 1 жовтня 2021 року. Мета проєкту – захист дорожньої інфраструктури від недоброчесних перевізників, які виїжджають у рейси перевантаженими.

За допомогою вмонтованих у дорожнє покриття датчиків система WIM дозволяє визначити вагу автомобіля. Камери фіксують швидкість, габарити та номерні знаки транспортних засобів. Дані про порушення передаються й опрацьовуються в Центрі обробки даних «Укртрансбезпеки».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *