Ініціатива Donate To Evacuate зібрала $1,8 млн на чотири гелікоптери-медеваки для ГУР

Ініціатива Donate To Evacuate, яку організували студенти Київської школи економіки (KSE) за підтримки KSE Foundation та DefDev, зібрала близько $1,8 млн, на які планують купити чотири гелікоптери для Головного управління розвідки Міноборони. Про це Forbes повідомила креативна агенції Angry Agency.

Ключові факти

  • У липні цього року студенти KSE запустили ініціативу Donate To Evacuate, щоб зібрати $1 млн на два гелікоптери-медеваки MI-2 AM-1 для ГУР Міноборони України.
  • Ім’я кожного, хто зробив донат на суму від $100, перетворили на камуфляж та нанесли на гелікоптер у колаборації з відомими українськими каліграфинями – сестрами Лопухіними.
  • Підтримали ініціативу не лише окремі люди, але й бренди. Їхні назви теж стали частиною камуфляжного патерну. Внески ICU, ПУМБ, Dragon Capital, «Нової пошти», ОККО, Asters, Biosphere Corporation, Genesis, OTP Bank, umgi, WOG, «Фармаку», EBS, «Перону», Agro Region, OTP Leasing і «Містера Подушки» суттєво пришвидшили закриття збору, заявили його ініціатори.

Контекст

Гелікоптер медичної евакуації (MEDEVAC) – це найшвидший на полі бою транспорт для порятунку життя. Прибуває орієнтовно за 15 хв після запиту й обладнаний усім необхідним для евакуації поранених.

«Перша година після поранення золота. Протягом неї має початися надання кваліфікованої медичної допомоги. Вона вирішує долю 90% життів», – наголосив представник ГУР МО України Андрій Юсов. 

«Першу допомогу на полі бою надають парамедики, але потім багато часу витрачається на евакуацію в тил. Тут від часу залежить виживання, буквально. Ми хочемо це змінити», – зазначила Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *