H&M – виторг модного бренду в Україні у 2023 році

Виторг мережі магазинів одягу, аксесуарів і товарів для дому H&M сягнув 241,8 млн грн, свідчать дані YouControl за 2023 рік. Це результати менше ніж за два місяці роботи, адже ритейлер поновив діяльність в Україні у листопаді 2023-го.

📝 В день народження Тараса Шевченка даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SHEVCHENKO тільки 9-11 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові дані

  • Виторг H&M від реалізації продукції сягнув 241,8 млн грн від роботи семи магазинів, які відкрилися в Україні у 2023 році. 
  • Інші операційні доходи ритейлера становили 64,5 млн грн. 
  • Чистий фінансовий результат компанії у 2023 році в Україні – 22 млн грн. 

Контекст

Компанія H&M зачинила магазини в Україні з початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

За неповні два місяці роботи у 2022 році виторг ритейлера становив 151,2 млн грн, згідно з даними аналітичної платформи YouControl. У 2021 році виторг H&M в Україні сягав 1,2 млрд грн.

Компанія H&M відновила роботу в Україні у листопаді 2023 року. Поступово вона відкрила сім магазинів. 

Перші торгові локації мережі почали працювати в ТРЦ Lavina Mall і Respublika Park у Києві 9 листопада 2023-го.

Пізніше магазини шведського оператора відкрили двері також у ТРЦ River Mall, Retroville, SkyMall і Dream у столиці і один – у ТРЦ Victoria Gardens у Львові. Магазини H&M у ТРЦ Riviera в Одесі та в ТРЦ Nikolsky у Харкові все ще закриті.

У квітні 2024 року H&M відкриє перший новий магазин з початку повномасштабного вторгнення. Він почне роботу в столичному ТРЦ Blockbuster Mall. Магазин стане 10-м в українській мережі та восьмим – серед тих, що працюють.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *