Фонд розвитку інновацій назвав найкращі українські стартапи. Хто увійшов у топ-15

Фонд розвитку інновацій вперше обрав 15 компаній, які зробили вагомий внесок у розвиток стартап-екосистеми, розвиваються та створюють інноваційні розробки в умовах війни, повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Ключові факти

  • Стартапом року став S.lab, який виготовляє екологічне пакування з рослинних компонентів як заміну пінопласту. 
  • Цього року S.lab переміг на IT Arena й отримав $10 000 інвестицій.

Фонд розвитку інновацій назвав найкращі українські стартапи. Хто увійшов у топ-15 /Фото 1

Інфографіка: Мінцифра

  • За чотири роки існування Фонду розвитку інновацій понад 380 стартапів отримали $8,7 млн на розвиток та масштабування.

Контекст

29 вересня під час IT Arena, однієї з найбільших техноконференцій України, віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров поділився вісьмома технологіями сучасної війни: супутниковий зв’язок, дрони, системи ситуаційної обізнаності, морські дрони, роботизовані технології, штучний інтелект, засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) та захист неба.

На базі Фонду розвитку інновацій запустили кластер Brave1 для посилення обороноздатності країни і започаткували співробітництво зі світовими інституціями – від компанії Amazon до Payoneer. Українські розробники отримали від кластера розробників Brave1 понад $1 млн грантів на оборонні технології, заявив у жовтні Федоров. Йдеться про 57 унікальних розробок, які пройшли ретельну перевірку Генштабу ЗСУ. Загалом до Brave1 надійшло 583 проєкти, 305 з них уже пройшли оборонну експертизу. Ще 19 проєктів – на стадії укладання договорів на $315 000.

У листопаді очільник Мінцифри анонсував національну стратегію розвитку інновацій. За його словами, її презентують уже цієї зими. Відомство проаналізувало досвід країн за рівнем ВВП, залучило бізнес та експертів. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *