Через «Дію» українці відкрили понад 500 000 бізнесів – Федоров

Українці відкрили автоматично через додаток «Дія» понад 501 186 нових фізичних осіб-підприємців з травня 2021 року, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, щогодини підприємців у країні більшає.

Зізнаємося у коханні нашим читачам ❤‍🔥 Тільки 14 та 15 лютого даруємо 800 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 999 грн/рік. Діє з промокодом FLOVE. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Найпопулярніші сфери для фізичних осіб-підприємців – ІТ, онлайн-магазини, кафе та салони краси. 
  • За даними Мінцифри, більше бізнесів через застосунок відкривали жінки – 52%, а чоловіки – 48%. 
  • Серед регіонів за відкриттям ФОП у «Дії» в лідерах – Київ, Дніпропетровська та Харківська області.

Контекст

У 2020 році Мінцифри запустило реєстрацію бізнесу онлайн через портал «Дія». Відкрити ФОП можна було за 10 хвилин. Відтоді процес автоматизували, прибравши з нього людину-реєстратора, і скоротили за часом. Оновлену послугу Мінцифри презентувало на Diia Summit навесні 2021-го.

Після початку вторгнення РФ послуга була тимчасово недоступна, у березні 2022 року в Україні поновили автоматичну реєстрацію фізичних осіб-підприємців через застосунок «Дія». 

Станом на початок 2024-го у застосунку «Дія» доступні понад 30 сервісів і 14 документів. Кількість унікальних користувачів застосунку за минулий рік зросла до більш ніж 20 млн, повідомляло Мінцифри у січні. Незабаром у додатку «Дія» планують запустити можливість одружитися онлайн за допомогою відеозвʼязку. Водночас військового квитка та електронного кабінету призовника у «Дії» не буде, зазначав Федоров.

14 лютого Кабінет міністрів вирішив відкрити код мобільного застосунку «Дія» для розробників з інших країн, щоб вони могли на його основі робити свої застосунки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *