Bolt залучає кредит у розмірі €220 млн для підготовки до IPO

Bolt Technology OU отримала кредитну лінію на суму €220 млн, яка має допомогти естонській компанії підготуватися до публічного розміщення акцій, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Генеральний директор стартапу Маркус Вілліґ сказав, що фінансування дає компанії «додаткову гнучкість, оскільки вона працює над готовністю до IPO».
  • У 2022 році Bolt заробив оцінку в €7,4 млрд після залучення €628 млн від Sequoia Capital, Fidelity Management та інших інвесторів. 
  • Citigroup Inc. була скоординованим букраннером в останньому фінансуванні, в якому також брали участь кілька інших кредиторів.
  • Минулого року стартап отримав €126 млн на розширення парку прокатних автомобілів. Згідно з останньою корпоративною звітністю Bolt повідомила про чисті збитки у розмірі €72 млн при виручці €1,26 млрд в 2022 році.

Контекст

Bolt пропонує послуги таксі, доставку їжі та оренду самокатів – категорії, зростання яких останніми роками сповільнилося. Стартап працює більш ніж у 45 країнах, насамперед у Європі та Африці, і конкурує з Uber Technologies Inc.

В Україні Bolt вдруге запустився у 2018-му. Перша спроба у 2016-му під старою назвою Taxify виявилася невдалою. 

У липні минулого року Bolt найняв нового фінансового директора із британської fintech компанії Revolut Ltd. і заявив, що планує досягти прибутковості наступного року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *