Apple оголосила про рекордний викуп акцій на $110 млрд

Компанія Apple оголосила про найбільший зворотний викуп акцій в історії США, пише Reuters. Акції виробника iPhone зросли на 6% після оголошення квартальних результатів, які перевершили очікування ринку.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія повідомила про виручку $90,75 млрд за перші три місяці 2024 року, що на 4% нижче, ніж роком раніше, але трохи перевищує консенсус-прогноз $90,3 млрд. 
  • Найбільшим джерелом доходу компанії залишається iPhone, частку якого припадає близько половини продажів. Продажі iPhone впали на 10% у річному вираженні й склали $46 млрд порівняно з $51,3 млрд попереднього року, а продажі в Китаї впали до $16,3 млрд за квартал, для порівняння рік тому – $17,8 млрд.
  • Але інвестори побоювалися, що цей квартал міг виявитися гіршим, і акції Apple виросли на 6% після публікації звіту про прибутки та збитки.
  • Зліт акцій Apple після звіту підняв її фондову ринкову вартість на понад $160 млрд.
  • Apple збільшила грошові дивіденди на 4% і анонсувала додаткову програму викупу акцій на суму $110 млрд. Зворотний викуп є найбільшим в історії компанії.
  • Оскільки Apple прагне впровадити штучний інтелект у свої продукти, масштабна програма зворотного викупу акцій Apple може заспокоїти інвесторів, які постраждали від зниження цін на акції.
  • Акції Apple впали на 10% цього року через слабкий попит на iPhone і жорстку конкуренцію в Китаї.

Контекст

У першому кварталі глобальні постачання смартфонів зросли на 7,8% у річному обчисленні, до 289,4 млн одиниць, свідчать дані International Data Corporation (IDC). 

Водночас за цей період Apple продала 50,1 млн iPhone, що на 9,6% менше, ніж у аналогічний період минулого року, це найрізкіше падіння для компанії з часів Covid.

Хоча Apple вдалося зайняти перше місце наприкінці 2023 року, Samsung зміг підтвердити себе як провідний постачальник смартфонів у першому кварталі, продавши понад 60 млн смартфонів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *