Google виділив $10 млн на підтримку українських стартапів

Компанія Google за сприяння Мінцифри розпочинає приймати заявки на другий етап Фонду підтримки Google для стартапів в Україні обсягом $10 млн. Про це повідомила пресслужба Мінцифри. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Українські компанії зможуть отримати до $100 000 для ведення бізнесу. Ці кошти можна вкласти на відновлення бізнесу, що постраждав через війну, масштабування чи створення нового продукту для виконання завдань компанії. 
  • Щоб отримати підтримку від Google, необхідно мати зареєстровану юридичну особу в Україні та MVP, який має потенційний комерційний успіх та цінність для користувачів.
  • Пріоритет надаватимуть компаніям, які використовують штучний інтелект. 
  • Окрім фінансування, стартапи можуть отримати додаткові $350 000 у вигляді кредитів Google Cloud. Стартапи отримають доступ до інноваційних рішень та продуктів Google і зможуть розширити можливості для розвитку команд, йдеться у повідомленні.
  • Подати заявку на отримання гранту можна до 5 червня. Переможців нового етапу Фонду підтримки Google для стартапів в Україні оголошуватимуть поетапно – у червні та вересні 2024 року, а також протягом 2025 року.

Цитата

«Google for Startups Ukraine Support Fund уже надав $5 млн для підтримки українських стартапів. Запуск другого Фонду підтримки в $10 млн – це можливість компаніям не просто розвиватися та створювати нові продукти, а й зробити внесок у відновлення економіки країни», – зазначив Михайло Федоров, віцепрем’єр з розвитку інновацій, освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації.  

Контекст

Google for Startups Ukraine Support Fund уже надав гранти 58 українським стартапам на загальну суму $5 млн. Також стартапи отримали технічну та менторську підтримку для розвитку бізнесу, що значно сприяло відновленню економіки.

У перші місяці 2024 року в Україні було розгорнуто одразу три грантових донорських програми для необоронних розробок: Seeds of Bravery від Єврокомісії, друга черга Startup Ukraine Support Fund від Google та перезапуск основної грантової програми від Українського фонду стартапів (УФС). Сумарний обсяг – щонайменше $24,5 млн на два роки.

Для порівняння, запущений у 2019-му державний УФС за увесь час існування проінвестував майже втричі менше – $8,7 млн у понад 380 молодих українських технокомпаній. Левова частка з них – 352 стартапи – «цивільні» команди, що встигли отримати гроші до лютого 2022 року й до заморозки програми. Решта – розробляють продукти подвійного призначення й виграли спеціальні гранти до $35 000 вже після повномасштабного вторгнення Росії. 

Як працюють грантові програми, доки держава підтримує лише defence-інновації, читайте у спеціальному гіді від Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *