Байопік «Оппенгеймер» зібрав у прокаті рекордні $912 млн обійшовши «Богемську рапсодію»

Фільм британського режисера Крістофера Нолана «Оппенгеймер» став найкасовішим байопіком в історії кіно, зібравши $912 млн. Про це пише профільне американське видання The Wrap.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Картина зібрала у світовому прокаті $912 млн, перевершивши попередній рекорд, встановлений оскароносним біографічним фільмом про вокаліста рок-гурту Queen Фредді Меркʼюрі «Богемська рапсодія», який зібрав у 2018 році $902 млн.
  • «Оппенгеймер» уже побив низку касових рекордів за період показу. Нещодавно він став найуспішнішим фільмом, пов’язаним із Другою світовою війною, а також – третім найкасовішим фільмом 2023 року після «Барбі» та «Братів Супер Маріо».

«Оппенгеймер» став найкасовішим фільмом-біографією в історії кіно /Фото 1

Кадр з фільму «Оппенгеймер» Фото UNIVERSAL PICTURES

Контекст

«Оппенгеймер» – трилер, який описує парадокс загадкової людини: вона мусить ризикнути знищити світ, щоб врятувати його, йдеться у синопсисі фільму. У основі сюжету – книга «Американський Прометей: Тріумф і трагедія Дж. Роберта Оппенгеймера», написана Каєм Бердом і Мартіном Дж. Шервіном. Прометей приніс людям вогонь, а фізик Джуліус Роберт Оппенгеймер створив атомну зброю. Він був переконаний, що вона покладе кінець Другій світовій війні. 

«Кілліан Мерфі у ролі Оппенгеймера – квінтесенція фільму, але я знав, що його має оточувати надзвичайний акторський склад», – каже Нолан у фільмі про фільм. Режисер об’єднав зіркову команду акторів. Володарка «Золотого глобуса» Емілі Блант виконала роль дружини Оппенгеймера, а Роберт Дауні-молодший – засновника Комісії з атомної енергії США Льюїса Штрауса. 

У фільмі немає комп’ютерної графіки. Усі спецефекти полягають у почерговій зміні кольорових і чорно-білих кадрів. Заради останніх у Kodak створили новий вид плівки – 65-міліметрову чорно-білу, розповідають у пресслужбі B&H Film Distribution. 

У протистоянні бокс-офісів «Барбі» Ґрети Ґервіґ та «Оппенгеймер» Крістофера Нолана перемога за фільмом Mattel. Хоч його обирають частіше, байопік про батька атомної бомби має усі шанси пробути у прокаті довше. Які тенденції та гроші приніс в Україну «Барбігеймер», читайте у матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *