Збиток компанії Фрідмана і партнерів LetterOne перевищив $7,8 млрд за 2022 рік

Збиток інвестиційного холдингу LetterOne, який заснував російський мільярдер Михайло Фрідман та його бізнес-партнери, за 2022 року сягнув рекордних $7,85 млрд. Про це йдеться у звіті компанії.

Ключові факти

  • Валові збитки компанії у 2022 році виявилися на майже $3,3 млрд більшими, ніж у 2021 році ($4,56 млрд). 
  • Чисті активи компанії скоротилися приблизно з $27 млрд до майже $19 млрд.
  • За даними звітності, впала ціна всіх головних активів LetterOne, за винятком акцій турецького оператора мобільного звʼязку Turkcell. 
  • Найбільшого збитку LetterOne завдали приватні капіталовкладення – $2,5 млрд, а також частка у німецькій нафтогазовій компанії Wintershall Dea – $2,3 млрд.

LetterOne

LetterOne володіє активами в енергетиці (частка в німецькій нафтогазовій компанії Wintershall Dea та кількох стартапах), телекомунікаціях (частка у Veon – колишній Vimpelcom, Turkcell, «Київстар» та кількох стартапах), роздрібній торгівлі (частка в іспанській торговій мережі Dia та британській мережі здорового харчування), частками в кіпрській фармацевтичній компанії Remedica, американському сервісі з догляду за тваринами (DestinationPet та інші), а також портфелем цінних паперів та інвестиціями у фонди private equity.

Читати більше Згорнути

Контекст

2 березня Михайло Фрідман та Петро Авен вийшли з ради директорів LetterOne. Обидва потрапили під санкції ЄС. Їхні активи були заморожені, підприємці втратили можливість отримувати дивіденди та продати свою частку, яка становить трохи менше 50%.

Пізніше з LetterOne вийшли троє інших партнерів Фрідмана – Герман Хан, Олексій Кузьмічов та Андрій Косогов. Попри те, що Хан, Кузьмічов і Косогов на той момент не фігурували у списках санкцій, у LetterOne схвалили їх рішення, назвавши його «правильним вчинком».

Пізніше Хан і Кузьмічов передали свої частки в LetterOne молодшому партнеру Косогову, який не потрапив під санкції.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *