Брокер Marsh спільно з урядом України запускає інформаційну платформу для інвесторів

Світовий брокер Marsh спільно з українським урядом запускає інформаційну платформу для інвесторів. Про це повідомив старший партнер компанії Marsh McLennan Кріспін Еллісон на Київському міжнародному економічному форумі, пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • «Уже завтра інвестори і страховики на глобальному рівні зможуть онлайн дізнатися деталі, почитати, що відбувається в Україні», – наголосив Еллісон.
  • Він зазначив, що інвестори, уряди, страховики мають отримувати інформацію про Україну із зазначенням наявних ризиків за регіонами.
  • За словами Еллісона, це необхідно, оскільки зарубіжні інвестори, ґрунтуючись на інформації ЗМІ, вважають, що Україна є суцільним Бахмутом, тоді як 75% громад у країні не мали жодних інцидентів, які б стосувалися війни або були спричинені війною, і Україна відкрита зараз для бізнесу.
  • «Ми маємо зацікавлювати інвесторів і страховиків рухатися на український ринок. Дати їм більше інформації, такої, як на платформі ризиків і даних», – зазначив він.

Marsh McLennan

Marsh McLennan – провідна у світі компанія, що надає професійні послуги у сфері ризиків, стратегії та управління персоналом. Понад 85 000 співробітників компанії консультують клієнтів у 130 країнах світу. 

Маючи річний дохід понад $20 млрд, Marsh McLennan допомагає клієнтам орієнтуватися у дедалі динамічнішому та складнішому середовищі через чотири провідні на ринку бізнеси. Marsh надає комерційним і споживчим клієнтам консультаційні послуги з управління ризиками на основі даних і страхові рішення.

Читати більше Згорнути

Контекст

У 2022 році президент Володимир Зеленський на відкритті Нью-Йоркської біржі презентував платформу для потенційних іноземних інвесторів. На ній було зібрано понад 500 інвестпроєктів та можливостей у 10 галузях економіки.

Жодна країна з часів Другої світової війни не зазнавала таких руйнувань, як Україна. Світовий банк оцінив економічні збитки в $411 млрд. І ця цифра, ймовірно, є занадто низькою. Фінансування такого масштабу можна отримати лише за рахунок іноземних і внутрішніх приватних інвестицій, пише Роберт Бонд, керівник проєкту USAID «Реформування фінансового сектору в Україні», який має майже 30-річний досвід роботи на фінансових ринках України.

Щоб забезпечити необхідні обсяги коштів, інвесторам потрібні будуть гарантії інвестицій і страхування воєнно-політичних ризиків, які зазвичай пропонуються міжнародними агенціями або Lloyds of London і покривають випадки політичного насильства, експропріації, неконвертованості валюти, порушення умов контрактів із державою. Більше про це читайте тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *