Захист інфраструктури та постачання зброї. Зеленський провів чергове засідання Ставки

У понеділок, 22 квітня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, про це він написав у соцмережах. Основні питання: ситуація на полі бою, зброя та захист критичної інфраструктури.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зеленський заслухав доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського. За його словами, російська армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Також окупантів підганяють позитивні рішення партнерів України. 
  • «Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно», – написав Зеленський.
  • Окрім цього президент заслухав доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо власного виробництва зброї та контрактів із вітчизняними компаніями. 
  • «Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави», – повідомив Зеленський.
  • Президент на наступну Ставку дав доручення зібрати все, що відомо розвідкам про наміри РФ атакувати цивільну інфраструктуру, та підготувати план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо.

Контекст

Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Із цієї суми на озброєння для України передбачено $23,2 млрд, ще близько $23 млрд планується спрямувати на поповнення американських запасів зброї, $11 млрд – на фінансування операцій США в регіоні, ще приблизно $14 млрд – на закупівлю сучасних систем озброєння.

Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування в Сенаті заплановане на 23 квітня.

Раніше Зеленський заявив, що не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *