Українські валютні облігації зросли в ціні після ухвалення пакета допомоги у США на $61 млрд. Але ненадовго

На початку торгів у Лондоні в понеділок, 22 квітня, українські валютні облігації з погашенням у 2026 році зросли на 0,9 цента, до 32,6 цента, пише Bloomberg. Агентство пов’язує це зростання з тим, що в суботу Палата представників США проголосувала за пакет допомоги Україні на майже $61 млрд. Та вже вдень ціна на українські папери пішла донизу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • Станом на 11:10 за Лондоном облігації України з погашенням у 2026 році зросли на 0,9 цента, до 32,6 цента. Це стало найбільшим зростанням серед доларових паперів країн, що розвиваються, вказує Bloomberg. 
  • Ухвалення пакета допомоги Україні на майже $61 млрд Палатою представників США вселило оптимізм в інвесторів, але великого попиту не було, адже ситуацію ускладнюють майбутні переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу України, цитує агентство Віктора Шабо, інвестиційного директора в Abrdn Plc з питань боргів ринків, що розвиваються. 
  • Вочевидь, оптимізм інвесторів доволі швидко вичерпався. Станом на 14:22 за Лондоном усі валютні облігації України пішли донизу, свідчать дані торгів, які Forbes надав фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків. Так, майже всі українські цінні папери втратили в ціні від 3% до понад 6%. 

Валютні облігації України зросли на новині про допомогу США, але оптимізм швидко вичерпався /Фото 1

Контекст

Україна в серпні 2022 року домовилася про відстрочку на два роки погашення та виплат відсотків за 13 випусками суверенних єврооблігацій загальною номінальною вартістю $17,26 млрд та €2,25 млрд, а також перегляду умов щодо ВВП-варантів.

Тепер Україна та кредитори мають домовитись про умови реструктуризації паперів. Дедлайн – 1 серпня 2024 року, адже саме в цю дату має відбутися перший платіж України за зовнішніми боргами після відтермінування, про як вдалося домовитись у 2022-му.

Вже на початку травня Україна готова надіслати держателям єврооблігацій свій план із реструктуризації паперів на $20 млрд, повідомило агентство Reuters із посиланням на два джерела, знайомі із ситуацією. Це має стати відправною точкою для офіційних переговорів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *