Уряд планує вдвічі збільшити фінансування програм мікрогрантів для бізнесу

У 2024 році уряд вдвічі збільшить фінансування програми мікрогрантів для розвитку бізнесу. Планується видати грантів на 3,5 млрд грн, повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна в ефірі Національного телемарафону.

Ключові факти

  • «Ми бачимо, що програма є дуже затребуваною серед українців, тому наступного року плануємо збільшити її фінансування вдвічі та закладаємо на це 3,5 млрд грн, що дозволить видати 14 000 грантів», – розповіла Бережна. 
  • Заступниця міністра також нагадала, що з квітня цього року діє ветеранський компонент програми «Власна справа». Ветерани або другий з їхнього подружжя можуть отримати гранти на розвиток підприємництва від 250 000 грн до 1 млн грн.
  • Уже визначені 119 переможців за ветеранським компонентом програми, які отримають гранти на 47 млн грн, повідомила Бережна. 
  • До кінця року заплановано ще дві хвилі подачі заявок на гранти ветеранам на загальну суму 160 млн грн. «Ця програма також діятиме і наступного року. Ми плануємо у 2024 році видати 1300 грантів саме ветеранам або другому з подружжя», – повідомила Бережна. 

Контекст 

За грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 000 до 250 000 грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обовʼязковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Подати заявку можна через портал «Дія». Зокрема, серед регіонів-лідерів, підприємці яких взяли найбільше грантів, Львівська, Рівненська, Київська, Івано-Франківська області та місто Київ.

За даними Мінекономіки, від початку дії грантової програми «Власна справа», яка працює вже 15 місяців, 8000 українців стали переможцями і отримали від держави кошти на старт або розвиток бізнесу на 1,6 млрд грн. Ці підприємці створили 18 500 робочих місць. На початок серпня отримувачі грантів сплатили понад 400 млн грн податків до бюджету. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *