Уряд підтримав ініціативу Зеленського про створення Сил безпілотних систем ЗСУ

Кабінет Міністрів на засіданні 7 травня підтримав проєкт Указу президента України про створення окремого роду військ у ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Для реалізації цієї ініціативи Міноборони підготує та внесе на засідання уряду відповідний законопроєкт, зазначив Умєров.
  • «Сили безпілотних систем – це сучасне і необхідне рішення для ефективного використання нашого бойового потенціалу та технологічної переваги над ворогом на всіх рівнях – стратегічному, оперативному і тактичному – за допомогою безпілотних систем у повітрі, на суходолі та на морі», – йдеться у повідомленні на сторінці Умєрова у Facebook.

Контекст

6 лютого цього року президент Володимир Зеленський повідомив, що підписав Указ «Про нарощування спроможностей сил оборони», яким доручив Кабміну створити у ЗСУ Сили безпілотних систем.

За дорученням президента Кабмін разом із Генштабом мав опрацювати питання створення безпілотних систем як окремого роду сил у структурі ЗСУ і за підсумками роботи внести пропозиції на розгляд Ради національної безпеки та оборони.

Зеленський озвучив перелік завдань: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *