Уряд Німеччини просить парламент затвердити додаткову військову допомогу Україні на €400 млн

Німеччина планує затвердити додатково близько €400 млн ($445 млн) військової допомоги Україні. Про це йдеться в листі, з яким ознайомилися агентство Reuters 19 вересня. 

Німеччина займає друге після США місце за обсягом військової допомоги, що надається Україні.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • «Зважаючи на постійне погіршення військової ситуації в Україні, існує серйозний ризик того, що Україна без суттєвого збільшення матеріальної підтримки може зазнати поразки у своїй оборонній кампанії», – йдеться в листі. 
  • Зазначається, що потреба в допомозі на €397 млн виникла за останні кілька тижнів.
  • Гроші мають піти на закупівлі для українських військових засобів ППО, безпілотників і засобів захисту, пишуть німецькі ЗМІ з посиланням на DPA.
  • Мінфін на прохання Міноборони просить затвердити додаткові витрати в бюджетному комітеті нижньої палати парламенту.
  • До кінця 2024 року уряд Німеччини планує спрямувати на військову підтримку України понад €1,4 млрд. Це на €397 млн більше, ніж передбачено в бюджеті, тому для додаткових витрат потрібна згода Бундестагу.

Контекст

6 вересня на авіабазі в Німеччині проходило 24-те засідання у форматі «Рамштайн» для допомоги Україні. Президент Володимир Зеленський, який брав участь у засіданні, заявив, що на зустрічі, зокрема, обговорюватимуться «далекобійні рішення партнерів».

У серпні німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакета військової допомоги, до якого увійшли додаткова система ППО Iris-T SLS, снаряди калібру 155-м, надводні та розвідувальні дрони.

5 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення 17 додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для України, щоб допомогти відбивати російські атаки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *