«Укрпошта» отримала ліцензії на оптову торгівлю і на відпуск лікарських засобів

«Укрпошта» отримала від Державної служби із лікарських засобів та контролю за наркотиками ліцензії на оптову торгівлю і на відпуск лікарських засобів як поштовий оператор, повідомив в ефірі телемарафону міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, пише «Укрінформ».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • За словами Ляшка, ще один проєкт «Укрпошти» та МОЗ дасть змогу замовити лікарські засоби через сайт або за телефонним дзвінком і доставити їх у найближче відділення «Укрпошти» або на домашню адресу замовника.
  • Міністр вважає, що це має допомогти із забезпеченням доступності лікарських засобів.
  • Також у планах МОЗ – поширити проєкт мобільних аптечних пунктів на всі області. Ляшко зазначив, що обслуговування мобільних аптечних пунктів, а також заробітна плата працівникам – це відповідальність аптечних мереж, які приєдналися до проєкту. 

Контекст

У січні стало відомо, що на деокупованих і прифронтових територіях з 1 лютого буде впроваджено проєкт «Укрпошта-Ліки». «Укрпошта» мала отримати ліцензію на продаж лікарських засобів у наявних поштових стаціонарних або мобільних відділеннях.

Очікувалося, що це дасть змогу розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *