«Укренерго» повідомило про стрімке зростання споживання електроенергії через похолодання

Споживання електроенергії в Україні стрімко зросло, зокрема через похолодання. Це створює додаткове навантаження на енергосистему, йдеться в повідомленні НЕК «Укренерго». Компанія закликала споживачів економити.

Тільки до 7 січня даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • 2 січня добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж 26 грудня. 3 січня рівень споживання станом на 10:00 був на 14% більшим за відповідний показник о 10:00 вчора 2 січня.
  • Для покриття споживання, яке стрімко зростає, потрібно швидко ввести в роботу щонайменше шість енергоблоків, йдеться в повідомленні. 
  • Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень.
  • «Укренерго» просить споживачів перенести використання енергоємних приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00–19:00 на ніч або ранок.
  • Компанія наголосила, що наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Контекст

Удвічі порівняно з 2 січня зріс імпорт електроенергії, який здійснюється вдень зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 1138 МВт-год, повідомило «Укренерго».

За даними Міненерго, на ранок 3 січня у резерві було два блоки ТЕС. Дефіциту електроенергії протягом доби не передбачалося.

Наприкінці листопада Європейське енергетичне обʼєднання ENTSO-E визнало, що НЕК «Укренерго» виконала ключові технічні заходи для постійної синхронізації української та європейської енергосистем. Імпортну потужність в Україну збільшено з 1200 до 1700 МВт.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *