Укрексімбанк може очолити Віктор Пономаренко

Укрексімбанку 3 травня за результатами конкурсного відбору обрала Віктора Пономаренка переможцем конкурсу на посаду голови правління АТ «Укрексімбанк». Про це йдеться у пресрелізі державного банку. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пономаренко розпочне роботу на посаді після погодження його кандидатури Національним банком.
  • Конкурсний відбір відбувся із залученням рекрутингової компанії Odgers Berndtson, міжнародної консалтингової компанії, яка спеціалізується на відборі керівників вищої ланки та працює у 29 країнах світу.
  • Віктор Пономаренко працює у банківській сфері понад 24 роки, 20 з яких – у АТ «ПроКредитБанк», що є частиною міжнародної фінансової холдингової компанії ProCredit Holding (Німеччина). З 2012 року Пономаренко займав посаду голови правління АТ «ПроКредитБанк».

Наглядова рада Укрексімбанку визначилася з кандидатом на посаду голови правління /Фото 1

Віктор Пономаренко. Фото: latifundist.com

Контекст

Укрексімбанк оголосив конкурс на посаду голови правління, яку з жовтня 2021 року обіймає Сергій Єрмаков, 11 березня цього року. 

18 березня було оголошено конкурси на посади чотирьох членів правління: з питань корпоративного бізнесу (СВО), організації роботи з проблемними активами (NPL-Officer) і відповідального за фінанси (CFO), а також члена правління з питань операційної діяльності (COO) та залучив для відбору три відомі компанії з підбору персоналу.

На 1 лютого 2024 року за розміром загальних активів Укрексімбанк посідав третє місце (274,6 млрд грн) серед 63 банків у країні, за даними НБУ. Чистий прибуток Укрексімбанку за результатами 2023 року досяг 5,2 млрд грн (після сплати 50-відсоткового податку).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *