Українці у вересні відкрили у «Дії» понад 26 000 ФОПів – Федоров

У вересні в «Дії» зареєстровано понад 26 000 фізичних осіб – підприємців, що є рекордним показником за останні три роки. Про це повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Ключові факти

  • «Рекорд за три роки – українці відкрили 26 000+ ФОПів у «Дії» за вересень», – написав Федоров у своєму телеграм-каналі.
  • За словами віцепремʼєра, відкривати новий бізнес під час війни – «це героїчний вчинок».

Рекорд за три роки. Українці за вересень відкрили у «Дії» понад 26 000 ФОПів /Фото 1

  • За даними «Дії», більше бізнесів відкривають жінки, 51,06% від загальної кількості. У лідерах за видами діяльності незмінно – роздрібна торгівля.
  • Топ сфер діяльності ФОП протягом 2023 року: програмування; інтернет-магазини; перукарні та салони краси; роздрібна торгівля: продукти, напої, тютюн; ресторани та кафе.

Рекорд за три роки. Українці за вересень відкрили у «Дії» понад 26 000 ФОПів /Фото 2

  • За даними Опендатабот, у вересні українці відкрили 35 587 нових ФОПів. Попередній рекорд було зафіксовано у червні із показником 31 477. 

Контекст

В Україні відкривається більше нових ФОПів, аніж закривається. На початок осені в країні офіційно працюють 2 052 326 ФОПи. Попри війну, кількість малих і середніх бізнесів зростає та навіть бʼє довоєнні рекорди, повідомив Опендатабот, посилаючись на дані ДП «Національні інформаційні системи».

Бізнес у вересні позитивно оцінив поточні результати своєї діяльності після двох місяців поспіль стриманих очікувань. Індекс очікувань ділової активності підвищився до 50,1 порівняно з 49,3 в серпні, перевищивши нейтральний рівень (50 пунктів), йдеться у повідомленні Національного банку України.

Поліпшенню очікувань респондентів сприяли поступове відновлення темпів виробництва, налагодження нових шляхів поставок продукції, зниження темпів зростання витрат на сировину та енергію, поліпшення інфляційних і курсових очікувань, сталий внутрішній попит. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *