Україна законтрактувала роботизовані турелі під кулемети ШаБля (фото)

Україна в межах кластера Brave1 вперше законтрактувала роботизовані турелі ШаБля. Це – куленепробивна автоматизована система під кулемети, що допомагає бійцям дистанційно знищувати ворога. Про це повідомив віцепремʼєр Михайло Федоров.

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Завдяки дистанційній роботі турель зберігає життя та здоровʼя кулеметників, зазначив Федоров. 
  • «ШаБля – це інновація і приклад зброї сучасної війни. Розробка перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава», – повідомив віцепремʼєр.
  • Наша задача — допомагати створювати інновації, аби вони швидше доходили до поля бою, швидше застосовувались, ми отримували зворотний звʼязок і цих інновацій більшало.
  • Він наголосив, що молоді підприємці мають отримати можливість створювати проєкти, які змінюють ситуацію на полі бою. «Технології допомагають зберігати життя нашим воїнам і бути ефективними», – зазначив Федоров.

Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі під кулемети ШаБля (фото) /Фото 1

Роботизований турель ШаБля. Фото: Михайло Федоров

Контекст

Brave1 – кластер оборонних технологій та державний проєкт, створений шістьма державними інституціями: Мінцифри, Міноборони, Мінстратегпром, Генштаб, Мінекономіки та РНБО. 

Пріоритет кластера – наземні роботизовані комплекси, радіоелектронна розвідка та радіоелектронна боротьба. Саме ці технології фінансуватимуться першочергово.

У 2024-му Мінцифри отримає з бюджету 2,5 млрд грн. Це в чотири рази більше, ніж у 2023-му. 70% суми – на фінансування Brave1. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *