Україна не отримала офіційних вимог від польських перевізників, які блокують пункти пропуску на кордоні

Польські перевізники блокують три пункти пропуску: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». На ранок 7 листопада офіційних вимог від протестувальників не було передано жодному представникові української сторони. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Ключові факти

  • Українська сторона заявляє, що за наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів відкрита до конструктивного діалогу. «Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн було враховано», – йдеться у повідомленні.
  • У Мінінфраструктури зазначили, що постійно комунікують з українським посольством у Польщі, мінінфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію. 
  • «Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи «Шляхи солідарності»», – йдеться у заяві.

Контекст

З 13:00 6 листопада польські перевізники перекрили три найбільші пункти пропуску між країнами: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», ідеться в повідомленні Митної служби України. Доступними для проїзду вантажівок залишися три пункти: «Шегині – Медика», «Устилуг – Зосин» та «Нижанковичі – Мальховіце». Останні два – тільки для порожніх вантажівок.

Організатори протесту планують пропускати лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає умови польських перевізників, то кордон буде перекритим щонайменше до початку грудня. 

Посол України в Польщі Василь Зварич назвав такі дії «болючим ударом у спину України», яка страждає від російської агресії, та закликав перевізників припинити блокування руху вантажного транспорту.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *