У Львові відкрили перший центр рекрутингу до армії

Міноборони спільно з Львівською міською радою 12 лютого запустили у Львові пілотний проєкт рекрутингу до армії. Повістки тут не вручатимуть, лише консультації, повідомила пресслужба МОУ.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • У центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні, йдеться в повідомленні.
  • У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.
  • Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Він не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації, наголошують в Міноборони.

Цитата

«Рекрутинг – це саме про добровільний та свідомий вибір. Ми будемо максимально масштабувати наші активності щодо рекрутингу і в інших містах України, відкривати центри рекрутингу, розповідати людям про наявні можливості знайти своє місце в обороні держави», – розповіла під час презентації проєкту заступниця міністра оборони Наталія Калмикова. 

Контекст

Рекрутинг відбувається паралельно з мобілізацією, процес базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення.

Наприкінці 2023 року Міноборони уклало угоди з чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики для розміщення вакансій для поповнення війська мотивованими фахівцями.

На початок року близько 400 підрозділів Сил безпеки й оборони розміщували свої оголошення на профільних ресурсах, актуальних вакансій було близько 1900. Міноборони співпрацює з платформами розміщення вакансій thelobbyx.com, Work.ua, Robota.ua, Olx.ua.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *