ВВП-варанти України зросли до максимуму з початку вторгнення РФ

Ціна ВВП-варантів України за підсумками торгів минулої п’ятниці зросла приблизно на 2 в.п. – до 49,2% номіналу, досягнувши нового максимуму з початку повномасштабногло вторгнення РФ, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані Bloomberg.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • За даними інформагентства, це максимальна ціна цих цінних паперів з початку вторгнення Росії, у перший день якого вони торгувалися по 22,4% від номіналу, а згодом опускалися нижче 20% і навіть 15% номінальної вартості.
  • Минулої ж пʼятниці, 8 серпня, ціна цих інструментів в моменті навіть перевищила 50%, становивши близько 50,25%, тоді як у лютому напередодні повномасштабної війни за них давали 55-75%.

Контекст

Раніше єврооблігації України стрімко зросли в ціні наприкінці червня. З 19 по 24 червня вартість євробондів зросла на 3–10%, змістившись до діапазону 22–25 центів на долар. Водночас ВВП-варанти України подорожчали на 4%, майже до 38 центів на долар умовного номіналу. Підтримки українським борговим інструментам надали лондонська конференція з відновлення України, яка зібрала багатьох провідних глобальних інвесторів, а також плани ЄС затвердити пакет фінансової допомоги Україні обсягом €50 млрд. 

У липні вартість євробондів України зросла в середньому на 13%, досягнувши нового максимуму з початку великої війни. Також максимуму досягли і ВВП-варанти України – 42,6% від номінальної вартості.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *