Виробництво Ferrexpo зросло удвічі у першому кварталі

Гірничорудна Ferrexpo plc з активами в Україні у першому кварталі 2024 року збільшила виробництво залізорудних окатків на 189% порівняно з попереднім кварталом – до 1,8 млн т. Це найкращий квартальний показник з моменту повномасштабного вторгнення в Україну, йдеться у пресрелізі компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загальне виробництво залізорудних окатків за квартал становило 1 813 973 т, що на 189% більше, якщо порівняти з попереднім кварталом. Крім того, було виготовлено 240 516 т залізорудного концентрату з вмістом заліза 67%.
  • Ferrexpo експлуатувала дві, іноді три лінії виробництва окатків (з чотирьох) протягом кварталу, чергуючи якість продукції залежно від попиту клієнтів і розширення логістичних можливостей, йдеться у повідомленні.
  • Загальний обсяг продажів за квартал перевищив 1,9 млн т. Усі продажі стосувалися продуктів із вмістом заліза 65% або вище, зазначила компанія.
  • Група відновила експорт з українських портів, що дало змогу експортувати більші обсяги окатків до Європи та поновити продажі клієнтам з Близького Сходу та Азії. 

Цитата

«Наша діяльність показала виняткові результати в першому кварталі 2024 року: загальний обсяг виробництва збільшився на 203%, якщо порівняти з попереднім кварталом – до понад 2 млн т залізорудних окатків і концентрату. Це наш найкращий квартальний показник з моменту повномасштабного вторгнення в Україну», – зазначив Лучіо Дженовезе, голова ради директорів Ferrexpo plc.

Контекст

Ferrexpo – залізорудна компанія з активами в Україні. Компанії Fevamotinico S.a.r.l., підконтрольній Костянтину Жеваго, належить 50% Ferrexpo, компанії BlackRock – 6,74%. Ferrexpo належить 100% акцій Полтавського ГЗК, 100% Єристівського ГЗК та 99,9% Біланівського ГЗК.

Ferrexpo має клієнтів серед сталеливарних підприємств в усьому світі, зокрема в Австрії, Німеччині, Японії, Південній Кореї, на Тайвані, в Китаї, Словаччині, Чехії, Туреччині, В’єтнамі, США та ін.

Доходи групи Ferrexpo за підсумками 2023 року скоротилися на 48% – до $651,8 млн ($1,2 млрд у 2022 році). Це повʼязано зі зниженням продажів через логістичні обмеження та зниженням середніх цін на залізну руду.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *