Відвідуваність сайту ChatGPT падає третій місяць поспіль

Відвідуваність сайту популярного чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT від OpenAI, знижується третій місяць поспіль. Водночас у серпні зʼявилися ознаки того, що спад добігає кінця, пише Reuters із посиланням на дані компанії Similarweb.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • У серпні трафік на вебсайті ChatGPT із десктопів і мобільних пристроїв у всьому світі зменшився на 3,2% – до 1,43 млрд після падіння приблизно на 10% у порівнянні з кожним із попередніх двох місяців.
  • Час, проведений відвідувачами на сайті, також зменшується щомісяця, починаючи з березня: з 8,7 хв до 7 хв в серпні.
  • У серпні кількість унікальних відвідувачів по всьому світу зросла до 180,5 млн зі 180 млн у попередньому місяці.
  • Допомогти відновленню трафіку та використанню ChatGPT може початок навчального року, зазначає видання. Зокрема, трафік ChatGPT у США в серпні дещо зріс після того, як американські школи повернулися до навчання.
  • «Студенти, які шукають допомоги у виконанні домашніх завдань, схоже, є частиною цієї історії. Відсоток молодих користувачів сайту знизився влітку і зараз починає відновлюватися», – зазначив Девід Ф. Карр з Similarweb.

Контекст

ChatGPT досяг 100 млн щомісячних активних користувачів у січні, через два місяці після запуску. Але після стрімкого зростання популярності наприкінці 2022 року та на початку 2023-го ChatGPT почав втрачати популярність на початку літа. За даними Similarweb, в червні мобільний і десктопний трафік на сайті ChatGPT впав на 9,7% по всьому світу. Це було першим випадком, коли популярний чат-бот зіткнувся зі зменшенням кількості користувачів.

Зниження трафіку тоді пов’язували з кінцем навчального року. Іншою причиною може бути те, що такі компанії, як Samsung, забороняють співробітникам використовувати чат-боти зі ШІ через побоювання потенційного витоку даних, писала The Washington Post.

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API.

28 серпня OpenAI представила ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дозволяє користувачам вводити набагато довші запити і звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Річна виручка компанії OpenAI, яка створила ChatGPT і генератор зображень DALL-E, наблизилася до $1 млрд. Ця цифра значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *